KeuzesKeuzesVandaag ben ik weer de vroege vogel en ben ik als eerste wakker binnen het gezin. In het donker op de tast zoek ik mijn badjas en pantoffels op, schiet ze aan en loop zachtjes de trap af. De laatste tijd realiseer ik me steeds vaker hoeveel er veranderd is dit jaar. Of eigenlijk hoeveel verandering er is in mij. De drang naar rust en tijd lijkt steeds groter. En ook het gevoel om mijn eigen pad te volgen wordt steeds dwingender. Ik weet soms niet goed waar het vandaan komt.


Wat ik wel weet is dat het leven in een klap voorbij kan zijn. Deze week belde een vriendin en na wat heen en weer geklets vertelde ze over haar heftige week. Dat de 22-jarige vrouw waar ze voor haar werk een dag of wat geleden nog een gesprek mee had gehad, in haar slaap was overleden. Hoe onwerkelijk en onbegrijpelijk is dat? Het maakt mij in elk geval stil en opnieuw weer duidelijk dat je het leven moet koesteren.


En dat laat me dan weer denken aan de keuzes die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Mijn carrière switch die ervoor gezorgd heeft dat ik nu werk waar ik woon en waardoor ik nu dagelijks met mijn gezin aan de ontbijttafel kan zitten. Mijn liefde voor yoga die ik verder ben gaan ontwikkelen en waardoor ik nu beter in mijn lijf zit maar ook de bewuste keuze om vaker in stilte een moment voor mezelf te pakken. En dan die Open Klank middag van de Academie voor Klank, die ik begin dit jaar bezocht heb. Dé doorslag in mijn keuze om te starten met de opleiding Klank en Pedagogiek.


Inmiddels heb ik de 5e lesdag erop zitten en gedurende de dag borrelde het naar boven. Deze ervaring wil ik delen met anderen. Ter motivatie of ter inspiratie kijk wat je er uit haalt. Wat het ook is ik gun het je van harte om net als ik dichter bij jezelf te komen. 


Venessa


Over de schrijfster van deze blog:


Venessa is kind, vrouw, moeder, tante en vriendin van. Ze is twee jaar bij de 50 vandaan  en durft inmiddels  te zeggen dat ze een goed gevulde rugzak als bagage heeft. Eentje waar alles inzit en waar ze dagelijks voor- of nadeel van heeft. Daarbij probeert ze met haar man en 2 dochters van 9 en 7 zo gezond en bewust mogelijk te leven. Ze is sportief ingesteld, doet graag aan yoga en als (Job) coach helpt ze mensen weer terug te komen in het arbeidsproces. Sinds kort is ze gestart aan de Academie voor Klank met de opleiding Klank en Pedagogiek. In de blogs op deze pagina neemt ze je met regelmaat mee in haar leven, lees je wat haar bezig houdt en natuurlijk de ervaringen die ze binnen de opleiding op doet. Veel leesplezier!