Pedagogisch Klankwerk

Pedagogisch Klankwerk

Pedagogisch Klankwerk


Is een 1 - jarige opleiding en bestaat uit 9 lesdagen. Naast een vaste docent worden ook gastdocenten ingezet, expert of door persoonlijke omstandigheden ervaringsdeskundige binnen het eigen vakgebied. Door thuisopdrachten wordt kennis en vaardigheid verder ontwikkeld en is er ondersteuning via digitale reader.


Onderwerpen die aan bod komen:

 

  • Praktisch coachen met klank
  • Klank-spelen en klank-interventies
  • Klank en kindercoaching
  • Pedagogiek (theorie)
  • Stempedagogiek
  • Primaire en secundaire eigenschappen van klank (theorie)
  • Klankmassage met klankschalen
  • Werken met de gong
  • Techniek klankmeditatie / Visualisatie


Het werken met klankschalen neemt een belangrijke plaats in binnen de opleiding.


Door de praktisch ingerichte lessen is er een goede balans

tussen geven en ontvangen.

 

Mogelijkheid tot individuele intervisie-gesprekken.


 

Overijssel 2022

Lesdata op zaterdag


Start voorjaar 2022 bij voldoende belangstelling.

De opleiding wordt onderbroken door de zomervakantie.


Lokatie 

Lierderholthuisweg 59, Lierderholthuis

 

 

Facts & Figures

 

We hechten waarde aan persoonlijke ontwikkeling en het vinden van de eigen unieke klank. Daarkom werken we met een groep van max. 10 personen.

 

Kosten: € 1295,00 (vrijgesteld van BTW)

 

- Lesdagen zijn compleet verzorgd.

- Intervisie gesprekken en de toegang tot een digitale

  readerr zijn inclusief.

- Betaling in termijnen mogelijk.


Meer informatie opleiding:

Brochure Pedagogisch Klankwerk

Algemene Voorwaarden

 

Meer informatie opleiding Overijssel

mail naar: info@academievoorklank.nl

Het werken met klankschalen neemt een belangrijke plaats in binnen de opleiding.


Door de praktisch ingerichte lessen is er een goede balans tussen geven en ontvangen.


Mogelijkheid tot individuele intervisie-gesprekken.

Thuisopdrachten


Omdat introductie van klank voor een groot deel pionierswerk is moet je sterk in je schoenen staan en weten wat je doet. Daarbij voelen kinderen haarscherp aan of wat je doet 'echt' is en of je gelooft in wat je doet. Dit vraagt om verbinding, met jezelf én met klank.

 

We intensiveren die verbinding tijdens de lesdagen en ook de thuis opdrachten spelen hierbij een belangrijke rol. Het zelfstandig werken met klank brengt een eigen en unieke verbinding tot stand.


Certificaat


Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het certificaat "Integraal Klankwerk". Ook word je ingeschreven binnen het register van de Academie als 'Integraal Klankwerker".

Een eigen praktijk

 

Na dit jaar ben je voldoende geschoold om een eigen praktijk rondom klankwerk op te starten. Maar ook als ouder, verzorger van mindfulness lessen, (kinder)coach, begeleider binnen de hulpverlening, masseur, therapeut of (kinder)yoga-docent kan je de vaardigheden prima toepassen in het dagelijks leven of binnen je werk.

 

Inmiddels is gebleken dat de opleiding ook zeer wordt gewaardeerd door zowel mensen die meer willen weten over werken met klank in het algemeen als door deelnemers die de opleiding voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling volgen.


Een eigen praktijk

 

Na dit jaar ben je voldoende geschoold om een eigen praktijk rondom klankwerk op te starten. Maar ook als ouder, leerkracht, kindercoach, groepsleiding op een kinderdagverblijf, masseur, therapeut of kinderyoga-docent kan je de vaardigheden prima toepassen in het dagelijks leven of binnen werk.

 

Opleidingen van de Academie voor Klank worden als zeer waardevol beoordeeld door zowel mensen die willen werken met klank als door deelnemers die de opleiding voor hun persoonlijke ontwikkeling volgen.


Kindercoaching met klank is een bijzondere van kindercoaching. Coachen met klank, klankcoaching, richt zich op het welzijn van kinderen. Klankschalen worden veeel bij deze vorm van kindercoaching en coachen met klank gebruikt. Muziektherapie en speltherapie onderscheidne zich van klanktherapie door dat klanktherapie anders dan muziektherapie en speltherapie de specifieke eigenschappen van klank gebruikt. Klankpedagogiek, Muziektherapie, speltherapie en coachen met klank, klankcoaching, hebben wel raakvlakken. Ze zijn alle te gebruiken bij kindercoaching. De academie verzorgt ook de cursus met klankschalen: klankschaalmassage.


Vragen? Neem nu contact op.